Gedaan met de vooroordelen over kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen...Kunststof is namelijk een volwaardig alternatief voor aluminium en hout.

 
 

Je hebt ze vast wel gehoord, de vooroordelen over kunststof kozijnen. Familie en vrienden geven goedbedoeld advies en dat is prima, maar de kunststof kozijnen van vandaag verdienen in ere hersteld te worden. Kunststof is namelijk een volwaardig alternatief voor aluminium en hout.

 
 

Kunststof kozijnen hebben een plastic uitzicht

“Het plastic uitzicht van jaren geleden is wel degelijk verleden tijd.”

De allereerste kunststof kozijnen waren beperkt in hun profielen en kleuren. De vlakke, platte profielen en de witte plastic kleur zouden de dag van vandaag geen succes meer hebben. Gelukkig is dat dan ook verleden tijd. Kies je voor kunststof kozijnen, dan kan je kiezen voor profielen in zeer verschillende stijlen: modern of klassiek, of ook profielen voor blokkozijnen. En dan moet je er nog heel dicht op staan vooraleer je ziet dat het kunststof is.

In combinatie met een uitgebreide kleurenwaaier kan je de kunststof kozijnen van vandaag perfect op jouw woning en interieur afstemmen.

 
 

 
 

Levensechte houtimitaties

De kunststof kozijnen met het uitzicht van hout zijn er de voorbije jaren eveneens sterk op vooruitgegaan. De zogenaamde houtnerven van de structuurfolie op de profielen zien er levensecht uit. De rechte hoekverbinding draagt bij tot het realisme van de kozijnen. Enkel een echte kenner ziet het verschil, en dan nog slechts van heel dichtbij.

“ Houtimitaties die zelfs kenners verstomd laten staan. ”

 
 
 

Kunststof kozijnen trekken vuil aan

Ook dit is een fabeltje. Kunststof kozijnen zijn niet elektrostatisch: dat wil zeggen dat ze géén vuil aantrekken. Integendeel, deze kozijnen zijn erg eenvoudig te onderhouden. Af en toe een zeepsopje zorgt voor stralende kunststof kozijnen die vele tientallen jaren meegaan.

“Kunststof kozijnen zijn kwaliteitsvol én onderhoudsvriendelijk, voor een optimaal gebruiksgemak.”

Kunststof is trouwens een geliefde keuze in gebieden dichtbij de kust of in de buurt van industriële zones, omdat het zuren en zouten perfect weerstaat.

 

Kunststof kozijnen zijn goedkoop en dus van mindere kwaliteit

Kunststof is inderdaad beter van prijs dan aluminium en hout. Dat komt echter omdat de grondstof goedkoper is en de profielen in grote aantallen geproduceerd kunnen worden in volautomatische machineparken. Deze factoren beïnvloeden de prijs, maar zeker niet de kwaliteit. Kunststof kozijnen zijn erg duurzaam, kunnen grotendeels gerecycleerd worden en bieden uitstekende isolatiewaarden.

Op haast alle vlakken zijn kunststof kozijnen dus een topkeuze!

Je wilt zelf de verschillende afwerkingsmogelijkheden voor jouw kunststof kozijnen ontdekken? Bezoek jouw Profel Expert. Je kan er met eigen ogen de bestaande vooroordelen weerleggen.

 
 


Website ontworpen en ontwikkeld door GoodAdvice-IT