Sloten smeren, dat doe je zo

Je komt thuis met een volle boodschappentas, vist je sleutel uit je jaszak en open de voordeur. Tenminste, dat was je plan. Want je sleutel zit vast in het slot en draait niet. Niet fijn! Herkenbaar? Lees dan zeker verder en volg even de snelcursus sloten smeren.

 
 

Alle cilindersloten van ramen en deuren één keer per jaar smeren, is geen overbodige luxe. Je voorkomt dat de sloten blokkeren en verlengt hun levensduur. Dat ene klusje per jaar kost je nauwelijks moeite en zorgt ervoor dat alles gesmeerd loopt. Laat de regen nu maar komen! Want dankzij het soepel werkende slot zwaait je voordeur in no time open en sta je meteen binnen.
 

 
 

Sloten smeren met olie? Nee! Nooit!

Een stroef draaiend slot? Gauw even wat smeerolie erin en klaar is Kees. Niet doen! Olie trekt stof en zand aan en veroorzaakt zo een vuile massa, binnenin je slot. Daardoor gaat het kraken en uiteindelijk kapot. De olie maakt je sleutel trouwens ook vuil. Resultaat? Besmeurde jas- en broekzakken. Nee dus.

 
 

 
 

Ga voor grafiet

Wat dan wel? Grafiet. Met grafiet smeer je alle sloten eenvoudig en efficiënt. Zo geniet je langer van perfect functionerende raam- en deursloten.

Je hebt ongetwijfeld al eens grafiet in je handen gehad: de binnenkant van een potlood bestaat uit grafiet. Het is een vorm van koolstof die zowel in vaste als in poedervorm voorkomt.

 

 
 
 

Zo smeer je een slot vakkundig met grafiet

Bevochtig je sleutel lichtjes en strooi of smeer er wat grafiet op. Steek de sleutel meerdere keren in het slot om het grafiet gelijkmatig te verdelen. Draai het daarna enkele keren open en dicht. Herhaal die stappen bij alle cilindersloten van je deuren en ramen. Doe dit minimaal één keer per jaar. Je krijgt gegarandeerd een goede werking en een lange levensduur van al je sloten.

 

Wil je meer info over de kwaliteitssloten van Profel?  Download onze beslagfolder

 
 


Website ontworpen en ontwikkeld door GoodAdvice-IT