Waar moet je zeker op letten als je nieuwe kozijnen koopt?

Stel, je staat op het punt om nieuwe kozijnen aan te schaffen. In de showroom word je flink nerveus. Want hoe weet je zeker of je de juiste keuze maakt? Check deze aandachtspunten voor meer zekerheid.

 
 

Kies voor stevigheid
Vind je kunststofmooi? Kies dan altijd voor een stalen versteviging. Zo ben je zeker van een vormvast kozijn dat goed isoleert en je voldoende wooncomfort biedt. Kozijnen van hout en aluminium zijn van nature stevig genoeg.

Denk na over het aantal dichtingen
Een raam moet geluid, warmte en vocht buitenhouden. Daarom is een waterdicht systeem met drie rubberen dichtingen een must:

  • De binnendichting zorgt voor maximale geluidswering. Dat betekent rust en gezelligheid in je huis.
  • De buitendichting weert overtollig (regen-)water, stof en zand: een betrouwbare barrière tegen alle mogelijke weersomstandigheden.
  • De middendichting, tussen het kozijn en het beweegbare deel, houdt vocht buiten, maakt het geheel luchtdicht en biedt extra bescherming tegen hitte, kou en geluid

 

 
 

Investeer in isolatie
Je huis verwarmen kost veel geld. Investeren in nieuwe kozijnen die perfect isoleren en zo de warmte binnenhouden, is daarom de moeite waard. Maar hoe weet je zeker dat de kozijnen die jij op het oog hebt ook goed presteren op het gebied van isolatie? In deze blog vertalen we alle technische info over isolatiewaarden naar begrijpelijke taal. Zo kan ook jij een isolatie-expert worden.

Versterk je kozijnen
Geen zin om je kozijnen al na een paar jaar te vervangen? Kies dan voor versterkte kozijnen, met scharnieren die tot in het staal zijn geschroefd. Zulke kozijnen gaan langer mee. En wanneer inbrekers een raam inslaan kunnen ze het nog steeds niet openen. Zo beschermen versterkte kozijnen je huis tegen inbraak en heb je langer plezier van je investering.

Sluit af met veilige kozijnen
Inbrekers zoeken een makkelijke prooi uit. Beveiligde kozijnen laten ze links liggen. En als ze al binnen proberen te komen, lukt dat niet. Een veilig kozijn bestaat uit minimaal drie paddenstoel-sluitnokken. Hun speciale vorm voorkomt dat inbrekers het raam uit het kozijn lichten. Wil je maximale beveiliging? Kies dan voor zes paddenstoel-sluitnokken. 
 

 
 

Meer weten over kozijnen en deuren? Ontdek er alles over!

 
Profel biedt je de kozijnen die voldoen aan de strengste isolatie- en veiligheidsvoorschriften. Meer weten? Maak een afspraak of bezoek onze showroom. 
  

 


Website ontworpen en ontwikkeld door GoodAdvice-IT