Waarom jouw deur duurder is dan die van je buren

Heb je het al ook eens meegemaakt? Na lang aarzelen over deze uitgave koop je dan toch de deur van je dromen. En het is prachtig! Maar wat gebeurt er? Een paar weken later plaatsten je buren ook een nieuwe deur. Maar die is veel goedkoper. Hoe dat kan? In deze blog ontdek je welke factoren de prijs van een deur bepalen. Zo maak je voor jouw portemonnee de beste keuze!

 
 

Hout en aluminium duurder dan pvc

Een eerste belangrijke factor die de prijs van je deur bepaalt, is het materiaal. Wil je hout? Dan betaal je 15 procent meer voor meranti in vergelijking met pvc. Bij een deur in afrormosia loopt dat op tot 45 procent. Een aluminiumdeur is al gauw 55 procent duurder. Wil je een combinatie van pvc en aluminium? In vergelijking met alleen pvc moet je dan 15 procent meer neertellen.

 
 

Meer toeters en bellen? Hogere kosten.

Een nieuwe voordeur is duurder dan een nieuwe achterdeur. Logisch, want je voordeur is het visitekaartje van je woning. Aan alle elementen die bijdragen aan de uitstraling van je huis, hangt een prijskaartje.

 
 

 
 

Uitzicht bepaalt prijs

Uit het uitgebreide deurenassortiment kies je een deur met of zonder glas. Die keuze bepaalt de uitstraling van je deur, en ook de prijs. Over het algemeen zijn deuren zonder glas duurder. Maar er zijn uitzonderingen. Het type glas (dubbel of driedubbel) en de functie ervan (zon-, inbraak- of geluidswerend) speelt zeker een rol in de kosten.

Wil je een zogenaamde ‘vleugeloverdekkende’ deur? Prachtig, stevig en veilig! Dan krijg je een deur met een eigen look die ook nog eens beter isoleert. Maar hou er wel rekening mee bij het bepalen van je budget.

 
 
 

Afwerkmogelijkheden binnen budget

Al je basiswensen spelen een hoofdrol bij de prijs van je nieuwe deur. De afwerkmogelijkheden zijn een laatste factor. Vind je veiligheid belangrijk? Dan kies je voor een degelijke veiligheidscilinder of het uitgebreide veiligheidspakket. Ook sierlijsten, vliegendeuren en een brievenbusklep maken de deur van je dromen extra mooi. Maar ze hebben natuurlijk invloed op de prijs.
 

 
Benieuwd hoeveel je betaalt voor jouw favoriete deur? Neem contact op.
 
 


Website ontworpen en ontwikkeld door GoodAdvice-IT