Zo kies je je voordeur, het visitekaartje van je woning

Ongeveer 80 % van de bouwers kiest eerst een voordeur en dan pas de bijpassende ramen. De belangrijkste eigenschappen van een voordeur zijn tegenwoordig esthetiek, personalisering en veiligheid.

 
 

Bij nieuwbouw of een grondige renovatie besteden projectontwikkelaars en architecten de nodige aandacht aan de voorgevel van de woning. De voordeur vormt daarin de kers op de taart. Dit is het visitekaartje van je woning, waarin je je persoonlijke smaak en eigenheid kunt uitdrukken. Maar hoe verwelkomend een voordeur ook kan zijn, een voordeur moet ook een solide barrière vormen tegen ongewenst bezoek. 
 
 

 
 

Stel zelf je droomdeur samen

Bij de ramen- en deurenfabrikant Profel vind je zeker een voordeur die past bij je hoogstpersoonlijke smaak. Sterker nog, uit het brede aanbod van bestaande deurpanelen kun je je deur desgewenst volledig zelf op maat samenstellen. En welke deur je ook kiest, je kunt erop vertrouwen dat hij hyperveilig is. Profel-deuren worden standaard uitgevoerd met een driepunts pen-haakslot. Een nog hoogwaardiger beveiliging is ook mogelijk, zonder aan elegantie in te boeten.

Met de huidige strenge bouwnormen is afdichting een belangrijk aandachtspunt. Alle Profel buitendeuren zijn prima geïsoleerd en volledig wind- en waterdicht. Voor de onderaansluiting heb je de keuze tussen verschillende kwalitatieve dichtingen naargelang de isolatiegraad van de deur..

 
 

 
 

Trends

De belangrijkste trends in voordeuren in het jaar 2021? Minimalisme, harmonie en personalisering.

Minimalistische deuren zijn in. Ze kenmerken zich door een strak lijnenspel en het wegwerken van vleugels en scharnieren. De Plano collectie (verkrijgbaar in pvc en aluminium) is een mooi voorbeeld van superstrakke, minimalistische voordeuren. Het deurpaneel overdekt de vleugel (het bewegende deel van de deur), wat voor een extra strakke uitstraling zorgt. De scharnieren van Plano deuren zijn desgewenst onzichtbaar weggewerkt. Grepen en deurbeslag in dezelfde kleur maken het ontwerp helemaal af.

Meer en meer verwachten projectontwikkelaars en architecten dat al het buitenschrijnwerk een perfect harmonieus geheel vormt. Dat betekent dat ramen, deuren en garagepoort volledig op elkaar afgestemd zijn en op het gebied van kleur en stijl een mooi harmonieus samenspel vormen.

De vormgeving van de voorgevel van je woning en de voordeur is een manier om je persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen en je te onderscheiden van je buren. Bij Profel is alles mogelijk, zowel op het gebied van stijl, formaat en vormgeving. Denk aan enkele en dubbele deuren, met of zonder glas en/of een zijlicht of bovenlicht. Je hebt daarbij de keuze tussen doorzichtig glas of decoratief glas dat de doorkijk beperkt. In het glas kun je desgewenst je naam en huisnummer laten zandstralen. Zelfs glas in lood is mogelijk.

Wil je de bovenkant recht, gebogen, halfrond, of liever met een inzetboog? In dat laatste geval volgt de deur aan de buitenzijde mooi de ronding van het metselwerk, maar wordt hij aan de binnenzijde recht afgewerkt.  

 

 
 
 

Veiligheid staat voorop

Een goede voordeur is natuurlijk veel meer dan een blikvanger of een teken van discrete charme. Het is ook een belangrijke verdediging tegen ongewenste gasten. Bij Profel zijn alle deuren uitgerust met zware en stabiele scharnieren en inbraakwerende metalen sluitstukken. Voor een nog hogere veiligheid worden ze standaard voorzien van meerpunts pen-haaksloten. Zo’n pen-haakslot beschikt over minimaal vijf sluitpunten voor een hogere veiligheid. Je kunt ook kiezen voor gelaagd glas in plaats van gewoon glas. Wil je nóg een hogere veiligheidsstandaard, kies dan voor het RC2-optiepakket (Politiekeurmerk weerstandsklasse 2).

Is optimale mechanische veiligheid voor jou niet voldoende, dan is het ook mogelijk om de Profel voordeuren van alarmcontacten te voorzien. Voor een maximale gemoedsrust kun je kiezen voor het optionele extra veiligheidspakket. Dan worden er bovenop de standaard veiligheidsvoorzieningen onder andere ook sluitstukken in roestvrij staal in het kader voorzien en een veiligheidscilinder met stalen pin. Liever geen sleutel? Ook een elektrisch slot met afstandsbediening en integratie met een domoticasysteem zijn mogelijk.

Het mag duidelijk zijn: bij Profel doen ze niet aan standaard. Alle voordeuren en ander buitenschrijnwerk zijn 100% maatwerk. En je hebt alleen met toegewijde vakmannen te maken, van het eerste advies, het ontwerp, een nauwkeurige opmeting tot aan plaatsing en service na verkoop.

 
 


Website ontworpen en ontwikkeld door GoodAdvice-IT