Veelgestelde Renovatievragen

 
 

Moet ik opnieuw stukadoren, schilderen of behangen na de plaatsing van mijn nieuwe kozijnen?

Onze vakkundige installateurs plaatsen je nieuwe kozijnen en deuren met veel zorg. Maar eerst moeten ze de oude weghalen en dat werk laat altijd sporen na. Gelukkig denken we als Profel Expert met je mee over de beste oplossingen. Bespreek alles daarom vooraf.

Voordat je nieuwe kozijnen kan laten plaatsen moeten de oude natuurlijk eerst worden verwijderd. Onze vakmensen zijn opgeleid om dat breekwerk met de grootst mogelijke zorg uit te voeren. Toch blijven er onherroepelijk sporen achter op je muren. Kies daarom een van deze afwerkopties:

Laat het stucwerk bijwerken door een stukadoor voor je gaat schilderen of behangen.
Gebruik afwerkprofielen. Die zijn beschikbaar in de kleur van je nieuwe kozijn of deurpost. Ze garanderen een strakke overgang tussen kozijn en muur. Extra stucwerk of behangen is dan meestal niet nodig.

Wil je meteen ook je vensterbanken vernieuwen? Bespreek dat even met ons. Maar ook de bestaande behouden, is geen enkel probleem.


Hoe lang duurt het om nieuwe kozijnen te plaatsen?

Uiteraard plaatsen we je nieuwe kozijnen zo snel mogelijk. Voor een volledige standaardwoning hebben we ongeveer drie dagen nodig. We geven je een nauwkeurige inschatting op basis van de specifieke omstandigheden in je woning.
 


Blijft mijn huis bewoonbaar tijdens de plaatsing van mijn nieuwe kozijnen?

Geen zorgen! We halen het oude kozijn weg en zetten de nieuwe er dan meteen in. Daarna gaan we verder met de volgende. Zo blijft je huis altijd helemaal afgesloten tijdens deze klus. Alleen in de winter kan het wel een klein beetje kouder zijn in huis …
 


Moet ik thuis blijven voor mijn nieuwe kozijnen?

Overleg eerst even met ons. Maar normaal gesproken hoeft dat niet. Je laat onze vakmensen ’s ochtends gewoon binnen en gaat verder met je eigen dag. Zorg wel dat jijzelf goed telefonisch bereikbaar bent en de water- en lichtvoorzieningen ook.
 


Hoe lang is de levertijd van mijn nieuwe kozijnen?

Dat is niet exact te zeggen. Houten en kunststof kozijnen leveren we gemiddeld binnen zes weken. Voor aluminium moet je op zo’n acht weken rekenen. Drukke periodes en de bouwvak kunnen de levertijd ook beïnvloeden. Je Profel Expert weet er alles van en houdt je op de hoogte!

Wanneer een bestelling wordt doorgegeven aan de fabriek is de levertijd meteen bekend. Dan kan de plaatsingsdatum dus ook met jou worden afgesproken.
 


Veroorzaken jullie veel stof bij de plaatsing van mijn nieuwe kozijnen?

We willen niets liever dan werken zonder stof te veroorzaken, maar dat is helaas onmogelijk. Je kunt er op rekenen dat we uiterst zorgvuldig werken, onnodig breekwerk vermijden en al het afval netjes opruimen. Bovendien respecteren we altijd je privacy.
 


Wat als er iets misloopt of kapot gaat tijdens de plaatsing van mijn nieuwe kozijnen?​​​​​​​

Ons motto luidt: ‘het moet kloppen voor we stoppen’. Loopt er wat mis? Dan zorgen we snel voor een oplossing. Toch is voorkomen altijd beter dan genezen. Met deze tips kan je je goed voorbereiden op een probleemloze plaatsing.

Maak werk van een goede voorbereiding want zo vermijd je zelf risico’s. Verwijder breekbare spullen tijdelijk uit het werkgebied en dek zoveel mogelijk dingen af. 
 


Kunnen mijn huisdieren thuisblijven tijdens de plaatsing van mijn nieuwe kozijnen?

Onze vakmensen lopen tijden het werk in en uit je woning om materialen te pakken. Dan kan er wel eens een deur blijven openstaan. Na het verwijderen van een oud kozijn is er ook even een open gat in de buitenmuur. Allemaal ontsnappingsmodelijkheden voor je hond of kat. Daarom adviseren we je om je huisdieren tijdens onze werkzaamheden ergens anders onder te brengen. Dan heeft niemand zorgen. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.
 


Kan ik probleemloos materialen combineren?

Wij als Profel Expert wil al jouw wensen zo goed mogelijk vervullen. Ook als je creatieve combi-ideeën hebt. Dan denkt hij met je mee en doet zelf interessante suggesties. Houten deur combineren met aluminium of kunststof? We weten hoe dat kan!
 


Wie vervangt dorpels en vensterbanken?

Voor nieuwe dorpels hebben we een dorpelplan. Vraag hier op tijd naar. Zo weet je zeker dat alle dorpels een correcte positie hebben.  Vraag naar de mogelijkheden.

Blijven de bestaande kozijnen qua maat ongewijzigd? Dan kunnen we alles meteen definitief inmeten. Bij nieuwbouw wacht je tot de arduinen dorpels zijn geplaatst.

Voor het vervangen van dorpels en vensterbanken, bespreek tijdig of je de bestaande wilt behouden. Toch liever vernieuwen? Dan gebeurt dat meestal direct nadat we je oude kozijnen hebben verwijderd, voor we de nieuwe plaatsen. Met snelbetonmortel is die klus snel geklaard.


Zijn er standaardafmetingen om aan de metselaar door te geven?

Bij Profel hanteren we geen standaardafmetingen. Ben je benieuwd welke elementen invloed hebben op de prijs van jouw kozijnen? Ontdek er alles over.


Moet ik zelf de elektrische voorzieningen voor elektrische rolluiken en screens regelen?

Elektrische rolluiken en screens verhogen het wooncomfort, maar vereisen wel de nodige aansluitingen. We geven je alle technische info om te bespreken met de elektricien.

Regel de nodige elektriciteitsvoorzieningen vóór de plaatsing van je nieuwe kozijnen en deuren. We informeren je graag over alle praktische vereisten, zoals bedradingstype, kabellocaties en schakelaars.


Hoe behoud ik de authentieke sfeer van mijn woning?

Typerende en antieke elementen zoals glas-in-lood of siergrillen zijn onlosmakelijk verbonden met de sfeer van je woning. We kunnen deze stijl ook verwerken in je nieuwe kozijnen en deuren. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Zit er mooi authentiek glas-in-lood in je bestaande kozijn? Dat kan zo blijven! Het is mogelijk dit te integreren in dubbel glas in een nieuw kozijn. Voor restauraties werken we samen met een gespecialiseerde externe partner.

Ook klassieke siergrillen kunnen worden gerestaureerd. Smebo regelt dit via een externe partner of doet het zelf. Alles komt keurig netjes, en tiptop in orde terug op de oude plaats.

Meer weten over restauratie van authentieke elementen? Vraag het ons.Hoe werkt het bij nieuwe kozijnen op hoogte?

Voor plaatsing van je nieuwe kozijnen op hoogte werken we met een steiger of hijskraan. Zorg in dat geval voor de nodige ruimte en eventueel de vereiste vergunningen van je gemeente. Meer weten? Vraag ons ernaar.

We laten je op tijd weten of een stelling of hijskraan nodig is. Zorg voor de nodige ruimte, want onze vrachtwagens nemen vrij veel plaats in.

In sommige steden en gemeenten heb je een vergunning nodig om openbare ruimte in te nemen. Ook voor werkzaamheden met een hoogwerker vanaf de straat is dat vaak noodzakelijk. Spreek met ons af wie de vergunningsaanvraag regelt.

Hoe duur zijn nieuwe kozijnen?

Die vraag is niet zomaar te beantwoorden. Want de prijs van nieuwe kozijnen hangt af van allerlei factoren. Wil je toch graag een goede indicatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte.

Deze factoren bepalen de prijs van je kozijnen: materiaal, afwerking, grootte, profieltype, beglazing en beslag.

Benieuwd hoe je het beste nieuwe kozijnen kiest? Ontdek er alles over.


Kan ik de raamopeningen laten vergroten?

Ja, mits de grotere openingen de stabiliteit van je woning niet in gevaar brengen. Natuurlijk is het ene gebouw het andere niet. Raadpleeg daarom bij twijfel altijd eerst je architect of aannemer.


Wat is de beste seizoen om mijn kozijnen te vervangen?

Zomer of winter: kozijnen vervangen kan altijd. Alleen bij extreme weersomstandigheden op het moment van de plaatsing bekijken we samen met jou de mogelijkheden.


Kan ik bij Smebo terecht voor nieuwe beglazing in mijn bestaande kozijnen?

Meestal vervangen we beglazing en kozijnen in één keer. Want oude kozijnen van dubbele beglazing voorzien, is technisch vaak onmogelijk. Alleen bij Profel-kozijnen slagen we er meestal wel in om de beglazing te vervangen.

Alleen het glas vervangen is vaak onmogelijk. Glaslatten zijn vaak niet langer beschikbaar en de oude kozijnprofielen voldoen meestal niet meer aan de huidige thermische vereisten.

Heb je Profel-kozijnen? Dan slagen we er vaak wel in om beschadigd glas te vervangen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Neem contact op met ons op.


Wat gebeurt er met mijn oude kozijnen?

Je huis is belangrijk voor ons. Daarom struikel je na ons werk nooit over een berg afval. We verwijderen je oude kozijnen met de grootste zorg en garanderen correcte afvoer. Hou wel rekening met een meerprijs voor het uitbreken en afvoeren van je oude kozijnen.


 


Website ontworpen en ontwikkeld door GoodAdvice-IT