Verlucht én ventileer voor een gezond huis

Wist je dat af en toe je huis luchten door een kozijntje open te zetten niet voldoende is voor een gezond huis? Ventilatie zorgt daar wel voor. Dit kan een hoop narigheid voorkomen als allergische reacties, geïrriteerde luchtwegen of hoofdpijn. Waar je niet op zit te wachten. Lees hoe je jouw huis goed kunt ventileren.

 
 

Verschil ventilatie en verluchting

Er zit een groot verschil tussen ventilatie en verluchting. Ventileren is constant nieuwe luchttoevoer in je woning. Het verbetert de kwaliteit van de binnenlucht. Via bijvoorbeeld ventilatieroosters.

Verluchting, oftewel luchten, is daarentegen tijdelijk. Zoals het openzetten van een kozijn. Het effect van verluchten is ongeveer twintig minuten nadat het kozijn gesloten is weer weg. Sneller dan je zou denken. Maar dat betekent niet dat verluchten geen zin heeft. Je huis luchten na bijvoorbeeld douchen, een nacht slapen of koken raden wij zeker wel aan. Een grote hoeveelheid lucht wordt zo snel ververst. Het is ook belangrijk om bijvoorbeeld je afzuigkap een uur aan te laten staan na het koken.

 
 

Wat kun je nog meer doen?

Goed ventileren doe je dus vierentwintig uur per dag. Vaak hebben kozijnen ventilatieroosters. In onze kozijnen zit dit optioneel. Door deze het grootste gedeelte van de dag open te zetten maak je al een groot verschil. Zo creëer je een zwakke luchtstroom door het huis waardoor lucht continu wordt ververst. Heb je geen roosters? Zet dan je grotere kozijnen op een kier. Zorg wel voor goede anti-inbraak maatregelen. 

 
 

 
 

 
 


Website ontworpen en ontwikkeld door GoodAdvice-IT